Preskočiť na hlavný obsah Preskočiť na bočnú lištu

Otvorenie Vyhliadkovej veže na Dukle

Aktualizované:
Vyhliadková veža na Dukle - 2023
Vyhliadková veža na Dukle - 2023
Vážení priaznivci vojenských dejín Slovenska, 
milí návštevníci, 

v týchto dňoch sa vo Vyhliadkovej veži na Dukle finalizujú posledné práce spojené s inštaláciou prvej časti novej expozície  v  interiéri hornej vyhliadkovej kupoly. Okrem panoramatického výhľadu na široký priestor slovensko-poľského pohraničia, vrátane Duklianskeho priesmyku, tu budete môcť moderným spôsobom prostredníctvom expozičných panelov, získať aj množstvo podrobnejších informácií nielen o priesmyku, ale aj o jednotlivých bojových operáciách, ktoré sa v ňom uskutočnili počas oboch svetových vojen. K ďalším informáciám sa budete môcť dostať aj prostredníctvom moderných multimediálnych obrazoviek, s vyznačenými dôležitými geografickými a orientačnými bodmi. 

Navyše počas letných mesiacov tohto roka dobudujeme druhú časť novej stálej expozície „Duklianske bojisko v premenách času“, s moderným multimediálnym vybavením, a to aj v rámci spodnej kupoly Vyhliadkovej veže. Tá bola doposiaľ verejnosti neprístupná. Po takmer piatich dekádach od postavenia a  sprístupnenia tohto objektu, bude aj v tomto priestore vôbec po prvýkrát počuť ruch a kroky zvedavých návštevníkov. 

Vážení priaznivci vojenských dejín Slovenska, 
milí návštevníci, 

úsilím a zanietením mnohých ľudí a za významnej podpory rezortu obrany sa nám podarilo zrekonštruovať a zmodernizovať už podstatnú časť Vyhliadkovej veže Dukla. Ďalej však realizujeme aj naše odvážne plány na vybudovanie stálej múzejnej expozície vo vnútornej časti veže a pripravujeme sa na uskutočnenie poslednej etapy (marec – máj 2024), počas ktorej obnovíme vonkajšiu fasádu a zmodernizujeme interiér v jej prízemnej časti.  

Vyhliadkovú vežu na Dukle sprístupníme pre širokú verejnosť 27. júna 2023 od 9.00 h, v súlade s otváracími hodinami, ktoré sú uvedené aj v prílohe.   

Tešíme sa na Vašu návštevu. 

Text: VHÚ
Foto: VHÚ, plk. Miloslav Čaplovič 
 

Fotogaléria

Aktualizované:
Vypublikované:
Návrat na začiatok stránky